УСПІШНІСТЬ СТОСУНКІВ З БАТЬКАМИ: ПСИХОКОРЕКЦІЯ НЕГАТИВНИХ ПЕРЕЖИВАНЬ ПІДЛІТКІВ - Лазос Гелена Петрівна, Lazos Gelena Petrivna (ТЕХНОЛОГІЇ РОЗВИТКУ ІНТЕЛЕКТУ, 2011)
В статті розглядаються різні погляди на питання проведення паралельної роботи з батьками тих дітей, які залучені до психокорекційного процесу. Простежуються історичні передумови становлення такого напрямку психокорекційної допомоги та сучасні стратегії роботи з батьками в рамках психодинамічної парадигми. Наводяться дані власного дослідження щодо паралельної психотерапевтичної роботи з батьками підлітків, які проходили психокорекційну програму з приводу негативних переживань, пов’язаних із стосунками з батьками. Ця робота надає можливість батькам не лише зрозуміти психологічні та вікові особливості своєї дитини, а й допомагає краще зрозуміти своїх дітей завдяки відокремленню своїх власних переживань, страхів та тривог від дитячих, покращити самопочуття та розпочати позитивні зміни в сім’ї. Ключові слова: психокорекційна робота з батьками, психодинамічна психотерапія, кататимно-імагінативна психотерапія (КІП, символдрама), тренінг батьківської компетентності, підлітки, негативні переживання Отримано: 31.08.2011 Відрецензовано: 13.09.2011 Опубліковано: 19.10.2011