МИСЛЕННЄВА АКТИВНІСТЬ ФАХІВЦЯ У ПРОЦЕСІ РОЗВ’ЯЗАННЯ ЗАДАЧ - Щербан Тетяна Дмитрівна, Shcherban Tetyana Dmitrіvna (ТЕХНОЛОГІЇ РОЗВИТКУ ІНТЕЛЕКТУ, 2015)
Представлене дослідження присвячене обговоренню проблем аналізу професійної діяльності, особливості формування професійного мислення. Було встановлено, що фундаментальними структурними утвореннями професіоналізму є: методологія професійного мислення; достатній досвід діяльності. Формування готовності до майбутньої професійної діяльності передбачає розвиток професійного мислення. У результаті проведених емпіричних досліджень: встановлено, що рівні підготовленості спеціалістів до розв’язання професійних задач не зовсім залежать від стажу професійної роботи; виокремлено тенденції у розвитку уміння спеціалістів розв’язувати професійні задачі. Отже, засади підготовки фахівця передбачають врахування особливостей професійного мислення, рефлексії та уміння вирішення професійних задач. Ключові слова: навчальна задача, мислення, мислительна активність, категоріальний характер, провідна ідея, образ Отримано: 22.05.2015 Відрецензовано: 06.06.2015 Опубліковано: 07.07.2015