ОСОБЛИВОСТІ ВИКОРИСТАННЯ ЛОГІЧНИХ БЛОКІВ ДЬЄНЕША В ІНТЕЛЕКТУАЛЬНОМУ РОЗВИТКУ ДІТЕЙ ДОШКІЛЬНОГО ВІКУ - Клевака Леся Петрівна Klevaka Lesya Petrivna; Гришко Ольга Іванівна Grishko Olga Ivanivna (ТЕХНОЛОГІЇ РОЗВИТКУ ІНТЕЛЕКТУ, 2021)
У статті визначена актуальність дослідження проблеми інтелектуального розвитку дітей дошкільного віку дидактичними засобами. Окреслено необхідність здійснення досліджень з пошуку ефективних дидактичних засобів, які сприяють інтелектуальному розвитку дітей дошкільного віку. Представлено деякі теоретичні дослідження інтелектуального розвитку та інтелектуального виховання дошкільників. Обґрунтовано доцільність використання та наявність широкого кола розвиваючих можливостей логічних блоків Дьєнеша для інтелектуального розвитку дітей дошкільного віку. Описано склад набору логічних блоків Дьєнеша. Акцентовано увагу на тому, що у процесі різноманітних дій з логічними блоками, діти опановують різні вміння, а також розвивають логіко-математичні здібності та інтелект. Зазначено, що набір блоків приваблює дітей дошкільного віку різноманітною формою, яскравим кольором, універсальністю у використанні. Розкрито різновиди ігор та ігрових вправ з логічними блоками Дьєнеша. Описано деякі методичні аспекти роботи із зазначеними блоками. Наведено приклади ігор та ігрових вправ з логічними блоками Дьєнеша. Ключові слова: інтелект, розвиток, дитина дошкільного віку, технології, логічні блоки Дьєнеша Отримано: 12.05.2021 Відрецензовано: 18.05.2021 Опубліковано: 02.06.2021 DOI: https://doi.org/10.31108/3.2021.5.1.3