РОЗРОБКА ПЕДАГОГІЧНИХ ТЕХНОЛОГІЙ ДЛЯ УСПІШНОГО СТВОРЕННЯ МОТИВАЦІЙНОГО ПРОФЕСІЙНОГО СЕРЕДОВИЩА - Дорошкевич Наталія Вікторівна Dorochkevich Nataliya Viktorivna (ТЕХНОЛОГІЇ РОЗВИТКУ ІНТЕЛЕКТУ, 2011)
У статті розглянуто проблеми розробки та використання педагогічних технологій особистісно-орієнтованого підходу задля створення мотиваційного навчального середовища, що сприяє якісній самоідентифікації учнів за обраним фахом (медичний ліцей) та підвищенню якості навчання. Особливу увагу приділено інтелектуальному саморозвитку, який є одним з головних компонентів мотиваційного середовища. Було визначено основні складові діагностичної моделі ("контуру") фахівця. Показано, що зміст професійного навчання у вищому закладі освіти повинен забезпечувати можливості синтезування суб’єктного досвіду майбутнього фахівця, який формується, насамперед, ним самим, а його суб’єктний професійній досвід формується вищим закладом освіти шляхом "окультурення", ініціювання, виявлення та використання індивідуального досвіду студента. Ключові слова: мотиваційне середовище, готовність, формування професійної ідентичності, психолого-педагогічні технології, методологія роботи медичних навчальних закладів Отримано: 27.08.2011 Відрецензовано: 09.09.2011 Опубліковано: 19.10.2011